Търсим хармония по всякакви начини - в отношенията, работата, дома си. Един от начините е да се обърнем към учението Фън Шуй и съветите, свързани с идващата на 22 януари година на Черния воден заек.

Както ни е известно Фън Шуй се занимава с 5те елемента:

  • огън = лидерство и смелост
  • вода = емоция и вдъхновение
  • дърво = креативност и израстване
  • земя = сила и стабилност
  • метал = фокус и ред

Не по-малко важна е енергията Чи - нейното привличане, насочване, подхранване. А как да способстваме това? 

Годината на Заека ни обещава спокойствие след годината на авантюристичния Тигър, по-малко гняв и повече отдих. Все пак Заекът се счита за най-късметлийското животно.  Другата добра новина е, че уют и красота можем да постигнем и с минимални средства. Нека видим как по-точно...

  1. Цвят
  2. Водният елемент
  3. Дърво


Цвят

Както вероятно забелязахте и от заглавието, заекът е воден и черен. Именно затова започваме с монохромно трио - черно, бяло, сиво. А лесните начини те да бъдат добавени във вашите вече създадени интериори е чрез елементи на изкуството или декоративни възглавници, елементи и одеяла (да не забравяме, че е зима). Но не всичко е монохромно, защото водния елемент може да бъде представен именно с лазурно синьо, синьо-зелено, тюркоаз, аквамарин, ябълково зелено.

R Architecture/UnsplashJoel Filipe/Unsplash

Водният елемент

Както загатнахме, вариант е използването на цветовете, с които свързваме водата. Но успешно можем да постигнем имплементация и чрез мекота на формите (заоблени), текстил - плюш, кадифе, напомнящ допир с вода и носещ спокойствие. Също произведения на изкуството, показващи различни водни басейни и водни атракции.