Неспирно е време за дизайн! Отново е април и е време за Милано. 

Освен очакваните акценти нека не пропускаме и специалното издание на EuroCucina 2024, което представя нови и причудливи лица на кухните.

Пространството е не само визуално възприятие, но и силно емоционалната сфера на тези, които живеят и преминават през него. Когато предефинират оформлението на EuroCucina 2024, Lombardini22 - професионалисти, специализирани в стратегически дизайн, невронауки и универсален дизайн - изследват причините, които карат хората да избират една посока, а не друга, когато се движат в пространството.

За да включи посетителите в процеса на оформлението на изложбата, подобрявайки изживяването от посещението на залите, под ръководството на Кристиан Катания, директор на проекта Reinventing Fair, базираната в Милано група анализира емоционалните и несъзнателни реакции на хората.

EuroCucina/ FTK, Technology For the Kitchen ще бъде домакин на 100 изложители (35% от тях от чужбина) на площ от 24 000 квадратни метра в павилиони 2-4 на Salone del Mobile Milano.

Има две зони: функционалната, с работилницата и работната маса, и изложбеното пространство за книги и списания за дизайн на храни. Между двете помещения техническата противопожарна стена се превръща в екран за видеопрожекции.

В центъра на павилионите, домакини на EuroCucina / FTK, Технология за кухнята, Salone del Mobile. Milano ще бъде домакин на шест независими международни списания за храна, заедно с международни артисти, дизайнери и готвачи, за да представят „Всичко, което някога сте искали да знаете за дизайна на храната в шест представления”: размишления, изложби, разговори и ежедневни дегустации.