За някои от нас първите снежни дни или рязкото застудяване веднага приближават идеята за Коледа - Рождество Христово. Но всъщност то е почти тук! Остава една седмица...

И докато бяхме изумени от колко рано вече бяха налични празнични артикули по магазините, то във Филипините започват отбелязването на празника още от 1ви септември. Една от коледните им традиции е да закачат по улиците фенери във формата на звезда, направени от бамбук и цветна хартия. Тази звезда представлява звездата, която ръководи мъдреците. По време на коледния сезон във Филипините обикновено получавате оризова торта за закуска: Bibingka. Традиционно се пече в глинен съд на дървени въглища с часове. 

И докато ние сме свикнали да украсяваме иглолистни видове клонки и дръвчета за празника, то в Индия те се замества от манго или бананови дървета.

А насочвайки поглед към Финландия, не можем да пропуснем селцето на Дядо Коледа в Рованиеми, което пък ни доближава до арктическите снежни хотели тип иглу, където обичайните строителни материали са заменени с различни агрегатни състояния на водата. Стъклено иглу, леден ресторант, бар, снежна сауна и снежен хотел - звучи студено, но и така сгряващо като вълнуваща идея!