АЗИАТСКИ/ДЗЕН СТИЛ

Азиатските интериори имат за главна цел да създадат усещане за тишина, баланс и хармония, водени от философията на Фън Шуй. Детайлите са семпли и ненатрапчиви. Характерни са параваните, плъзгащите прегради, възглавници по пода, рогозките, татами, фенерите. Цветовете са премерени и хармонични. Мебелите са ниски, семпли и фунционални без излишни детайли. Използват се естествени материали – дърво, камък, оризова хартия. 

За декорите се използват природни мотиви – цветя, дървета, животни. В интериора често търси връзка със стихиите вода, огън, земя, затова се интегрира фонтан, камина или естествена растителност – бамбук, бонзай, орхидеи. Цветовата палитра се състои от бежево, кафяво, сиво и зелено. От текстила тук място намират естествените материи и по-специално коприната.

Декоративните елементи са премерени като брой и се свеждат до керамични саксии, фигурки, фенери, свещи, камъчета.
АРТ ДЕКО

Стилът се характеризира с усещане за блясък, елегантност и лукс, постигнати чрез симетричен дизайн, смели форми, ярки цветови или скулпторни детайли. Стилът стъпва на класическата основа, в която обаче присъстват дръзки акценти, смели форми.
Повърхностите са с гладки и лъскави финиши. Характерни материали са стъклото и метала – предимно месинг, бронз, а в по-съвременното звучене и хром. Дървото присъства по-рядко, но ако се среща, то е тъмно и лакирано. Настилките са с гланцов финиш - често са изпълнени от полиран мрамор или тъмен лакиран паркет. Мебелите са масивни, с изчистени линии, носят духа на 20-те години на двадесети век. Сред текстила най-често присъства кадифето. Памучните материи често са с фини растерни декори – с форма на диамант, зиг-заг или малки мрежести кръгчета.
Интериорът се допълва от декоративни корнизи и профили, абстрактно изкуство или арт-инсталации. Важен момент при арт деко стила е осветлението, което е разнообразно и многопластово.КЛАСИЧЕСКИ СТИЛ

Класиката е винаги на мода - това е един устойчив стил, където симетрията е силно изразена. Вечните форми намират своето място, вписани дори в съвременния начин на живот.
Харакетните цветове са бяло и бежево във всичките им нюанси, допълнени от леки златисти акценти. Мебелите често са препратка към английския и френския стил от 18-ти век - тъмно лакирано дърво с фини резбовани детайли и мека тапицерия. Текстилите са винаги с фина структура – кадифе, памук, сатен. Подовите настилки са от мрамор, травертин или естествен паркет. Стените са с фина обработка, понякога декорирани с класически рамки или корнизи.
Характерни елементи в интериора са наличието на камина, огледало с детайлна рамка или осветително тяло с кристали са без излищна пищност или натруфеност, защото главната цел е създаването на усещане за елегантност, изчистен лукс и изисканост.


БОХЕМСКИ ШИК

Бохемският шик е известен още като Бохо шик и винаги разказва някаква история. Стилът съчетава в себе си ярки цветове, детайли и декори от цял свят – една еклектика, която обаче не е хаотична и има леко етно звучене.
Пъстрите килими са характерен елемент, както и мебелите с леко износен вид. Често по вратите и корпусните мебели присъстват ръчно рисувани орнаменти. Стените обикновено са третирани с мазилка в ярки цветове или рисунки. Декорациите разказват за пътешествията на обитателя. Този стил смело съчетава различни текстури и финиши – констрастни и доплъващи се. Главната цел е да създаде една топла, жизнерадостна и леко небрежна атмосфера, която изпълва дома с живот и присъствие на различни култури.ЕКЛЕКТИЧЕН СТИЛ

Еклектичният стил е смесица от различни стилове, текстури, цветове, елементи от различни периоди. Съчетаването не трябва да е случайно, в противен случай има риск да се получи нехармоничен интериор. Характерни са разнообразните мебели, наслояванията, съобразени с индивидуалните предпочитания. Няма строго определена цветова гама, форми или финиши. Експериментите се приветстват, стига елементите да си подхождат. Този стил изобилства от вариации и разнообразието е най-голямата му отличителна черта.


ТРОПИЧЕСКИ СТИЛ

Екзотика, палмови листа, уют – това са сред характените черти на тропическия стил в интериора. Помещенията са с отворена планировка и подчертана връзка с външното пространство. Отварянето към природата се постига и чрез големи остъклявания, врати на плъзгане към тераса или двор. Основната палитра е неутрална – бели или пясъчни тонове, като често се допълва от цветни акценти в синьо или зелено във всичките им нюанси. Мотивите са флорални на тема тропически цветя, палмови листа, бамбук, тръстика. Важно е и наличието на жива растителност в същия дух, като се използват и цъфтящи растения в ярки цветове – орхидеи, хибискус, бананова палма, драцена, протея, франджипани и др.
Настилките са от камък, бамбук или друг екзотичен вид дърво. Мебелите и лампите често са израборени от тиково дърво, ракита, ратан, бамбук. Тези декори понякога се открояват и като обшивки по стените. Текстилите са с ясно изразена структура, като натуралните нишки се съчетават и с дантели.


СРЕДИЗЕМНОМОРСКИ/КРАЙБРЕЖЕН СТИЛ

Стилът води своето начало от крайбрежните райони на Гърция, Испания и Италия, където интериорите са наситени със светлина, имат силна връзка с природата и морето. За тях са характерни морските детайли в съчетание с мозайки, рустикални елементи и големи меки килими. Прозорците са големи и често сводести, като арки понякога се срещат и при формообразуването на таваните. Стените са обраборени с груба мазилка в светли цветове. Основните цветове в интериора са бяло, шампанско, синьозелено, тюркоаз и синьо във всичките му нюанси.
Мозайките се срещат както на пода, така и по стените. Важен детайл от интериора е наличието на растителност – цветя, билки. Залага се на естествените текстили – памук и лен.ПРОВИНЦИАЛЕН / КЪНТРИ СТИЛ

Провинциалният стил се характеризира с много светлина,  по-малък мащаб на пространствата и безспорното усещане за уют и лекота. Цветовете са светли и нежни: бяло, екрю, пясъчно, бледо жълто, светло синьо, лилаво. Стените често са с груба мазилка или светла дървена обшивка от тесни ламели. Таваните са бели, често с видими дървени греди. Подовата настилка е от камък, протрито дърво или теракота в натурален цвят и заоблени фаски. Дограмите са от бяло дърво със състарен финиш. Същият ефект се наблюдава и в мебелите – светло дърво, често боядисано в бяло, а формата е  класическа. Корпусните мебели са елегантни и функционални - изобилстват от чекмеджета и вратички със забележителни детайли при дръжките. В кухните често се използва мозайка за акцент.
Особено внимание се отделя на романтични декоративни детайли, които, за разлика от малкото на брой мебели, изобилстват – саксии с цветя и билки, керамични вази с лавандула, фигурки, чайници, клетки за птици, рамки за снимки. Текстилите са от естествени материи – памук, лен, муселин.